Merkartikelen met tot wel 80% korting
Zonder verzendkosten vanaf € 100 in NL
Change language:

Handbalschoenen sale bij Sport-Korting

Sport-Korting verkoopt voordelige handbalschoenen van bekende merken en vertelt je waar je bij de aankoop zeker op moet letten! verder lezen
Geen resultaten gevonden voor de filter!
39.99 *
i.p.v.1 € 130,00 Bespaar:  € 90,01
39.99 *
i.p.v.1 € 120,00 Bespaar:  € 80,01
59.99 *
i.p.v.1 € 145,00 Bespaar:  € 85,01
64.99 *
i.p.v.1 € 140,00 Bespaar:  € 75,01
59.99 *
i.p.v.1 € 160,00 Bespaar:  € 100,01
69.99 *
i.p.v.1 € 150,00 Bespaar:  € 80,01
69.99 *
i.p.v.1 € 160,00 Bespaar:  € 90,01
69.99 *
i.p.v.1 € 150,00 Bespaar:  € 80,01
99.99 *
i.p.v.1 € 160,00 Bespaar:  € 60,01
39.99 *
i.p.v.1 € 110,00 Bespaar:  € 70,01

Waarom heb je überhaupt speciale handbalschoenen nodig?

Veel handballers onderschatten het belang van de (juiste) schoenen. In feite zijn het zeer belangrijke elementen: zij beïnvloeden de training en de wedstrijd, maar ook de gezondheid van de atleet. Alleen met adequate handbalschoenen kun je je volledige potentieel bereiken. Bovendien beschermen ze je gewrichten en voorkomen ze dat je ernstige blessures oploopt. Neem de keuze van het schoeisel dus niet te licht op.

Wat zijn de verplichte kenmerken van de schoenen?

Er zijn verschillende basiskenmerken waaraan handbalschoenen in elk geval moeten voldoen. In deze sport zijn stuiterende passen, sprints, snelle richtingsveranderingen en hoge, dynamische sprongen aan de orde van de dag. De actie en de landing is altijd op een relatief harde vloer. Daarom is een goede demping van de zool een doorslaggevende factor. Dit beschermt je knieën, enkels en ruggenwervels. Concreet: hoe harder de demping van de handbalschoen, hoe beter het verende effect. De kwaliteit van de demping is - afgezien van de specificaties van de fabrikant - af te lezen aan de binnenbekleding. Dit moet vooral uitgesproken zijn in de hielstreek. Deze "regio" draagt een groot deel van de last.

Speciale tip: als je een paar koopt met een uitneembare zool, kan je die indien nodig vervangen door een model met Sorbothane demping. Sorbothane is een visco-elastisch polymeer dat schokken absorbeert als geen ander materiaal, zodat je stabiele, veilige landingen kunt maken, zelfs na de meest energieke sprongen.

Om je gewrichtsbanden te beschermen, moeten de schoenen stabilisatoren hebben, vooral in het middenvoetsbeentje, die je voeten altijd in de juiste positie houden en voorkomen dat je jouw enkel verzwikt. Slipvaste schoenzolen zijn ook essentieel. Zodra de schoenen hun grip verliezen, moeten ze worden vervangen.

In het algemeen heb je natuurlijk een goede pasvorm nodig die harmonieert met jouw voeten en een goed ademend vermogen. Dit laatste zorgt ervoor dat er frisse lucht in de schoenen kan stromen, wat niet alleen de huid ten goede komt, maar er ook voor zorgt dat de handbalschoenen (langdurig) geurloos zijn.

Wat moet er worden overwogen met betrekking tot de speelpositie?

Zoals in bijna alle sporten zijn er ook bij handbal verschillende speelposities. Afhankelijk van het feit of je een cirkelloper, buitenspeler of achterspeler bent (of wilt worden), moeten er verschillende prioriteiten worden gesteld bij de keuze van schoenen.

  • Afhankelijk van hun lichaamsbouw en speeltechniek hebben circle runners ofwel schoenen nodig die goede ondersteuning bieden, ofwel ontwerpen die flexibiliteit bieden. Meer specifiek moeten kleine, gevoelige, beweeglijke spelers op zoek naar goede ondersteuning, terwijl grote, sterke, gespierde atleten soepeler schoeisel nodig hebben.

  • Buitenspelers zijn echte sprinters. In dit verband moeten zij kiezen voor lichte, soepele modellen die qua ontwerp bijna aan volleybalschoenen doen denken.

  • Als de positie van achterspeler jouw voorkeur heeft, zal je geconfronteerd worden met veelvuldige richtingsveranderingen. Het belangrijkste bij handbalschoenen is dan ook een goede grip met eersteklas demping.

Hier is een algemene tip: heb je gevoelige enkels? Let dan bij het kopen van schoenen op een goede ondersteuning.

Bestel goedkope handbalschoenen van bekende merken bij Sport-Korting

In de Sport-Korting handbalshop vind je goedkope handbalschoenen van gerenommeerde merken. Of het nu Puma of Kempa handbalschoenen zijn - de ontwerpen voldoen aan de hoge eisen en scheppen de basis voor een veilig en succesvol spel. Naast de functionele kenmerken zijn er ook visuele voordelen, want alle beschikbare modellen zijn verkrijgbaar in een casual, stijlvol design met levendige kleuren zoals rood of oranje. Bovendien zijn deze sportieve schoenen, dankzij de ruime keuze aan maten, verkrijgbaar in zowel dames- als herenmodellen.

Neem regelmatig een kijkje!

Het Sport-Korting-assortiment goedkope handbalschoenen verandert voortdurend, dus je zult altijd nieuwe modellen zien - of schrijf je in op onze nieuwsbriefom op de hoogte te blijven.