Merkartikelen met tot wel 80% korting
Zonder verzendkosten vanaf € 100 in NL
Change language:

Outdoorkleding en -uitrusting

Shop wandelschoenen, regen- en windjacks, petten en zonnebrillen of wandelstokken. Hier vind je alles wat je nodig hebt om te kamperen. Jouw perfecte metgezellen voor buiten tegen een lage prijs. verder lezen
1 van 8
Geen resultaten gevonden voor de filter!
9.99 *
i.p.v.1 € 29,99 Bespaar:  € 20,00
59.99 *
i.p.v.1 € 200,00 Bespaar:  € 140,01
66.66 *
i.p.v.1 € 160,00 Bespaar:  € 93,34
59.99 *
i.p.v.1 € 150,00 Bespaar:  € 90,01
16.99 *
       
16.99 *
       
16.99 *
       
1 van 8

Mensen houden ervan om buiten te zijn, van de natuur te genieten en zich zo los te kunnen maken van het stressvolle dagelijkse leven. Maar het stoffige beeld van senioren in kniekousen, leren kniebroeken en geruite overhemden, klauterend door de bergen van de Alpen, met hun boterhammen in hun rugzak en af en toe met hun houten wandelstokken naar de top wijzend, is al lang voorbij. Wandelen is een nieuwe trend, ook en vooral bij jongeren en gezinnen met kinderen.

Van telewerk de natuur in

In veel beroepen zitten mensen vaak binnen achter hun bureau en bewegen ze veel te weinig in hun dagelijks leven. Het is dus geen wonder dat mensen zich aangetrokken voelen tot het buitenleven. Zij willen de wind voelen, de regen ruiken en genieten van de zon op hun gezicht. Ondertussen gaan mensen wandelen of maken uitgebreide trektochten. De mensen ontdekken hun eigen land en de omgeving. Dit is milieuvriendelijk en uiterst duurzaam. Niemand wil urenlang in een vliegtuig naar het zuiden gepropt worden om vervolgens twee weken te zonnebaden aan het zwembad van het hotel met all-inclusive.

Kamperen in plaats van hotel

Wij denken graag terug aan onze kindertijd toen het grootste avontuur was om zonder ouders de nacht door te brengen in de tent in de tuin. Hoe spannend was het als de egel 's nachts rond de tent kroop of de uil op muizenjacht ging. Dat is precies het gevoel dat de mensen terugkrijgen. Ze pakken hun tent en slaapzak in en brengen de nachten weer buiten door.

Natuur - maar modern

Veel mensen delen hun nieuwe reislust op sociale media of houden hun sportieve ambities bij met stappentellers en calorieëntellers. Wie niet elk weekend de natuur in kan, gebruikt de parken en bossen in de steden om te joggen of - voor alle sportfanaten - te trailrunnen.

Wat moet ik toch aantrekken?

Vroeger verschilde wandelkleding nauwelijks van gewone kleding, maar tegenwoordig zijn er talloze aanbiedingen en innovaties voor elke buitenactiviteit. Wandelaars en trekkers hechten belang aan weerbestendige kleding: Het regen- en/of windjack moet bescherming bieden tegen oncomfortabel weer. Trekkingsbroeken en trekkingschoenen moeten bestand zijn tegen de eisen van het terrein en zelfs tegen een enkele steen of tak

Veel kledingstukken zijn gemaakt van speciale synthetische vezels en bieden de nodige bescherming tegen regen en wind, zijn warm bij koude temperaturen maar tegelijkertijd ademend en sneldrogend als de zon schijnt. Voor klimmers en boulderaars is de perfecte pasvorm bijzonder belangrijk, zodat zij op de rots voldoende bewegingsvrijheid hebben.

De oude wandelstok is ook al lang passé. Tegenwoordig worden individueel instelbare wandelstokken gebruikt om het hele lichaam tijdens het lopen in beweging te houden. Uitrusting en materiaal worden opgeborgen in aangepaste trekkingrugzakken die tegen regen beschermen maar ook licht zijn en vooral ergonomisch gevormd en gewatteerd om de rug te ontlasten.

Alles wat je nodig hebt voor jouw verblijf in de natuur

Afhankelijk van het type sport vind je in onze Sport-Korting online outlet voor iedereen het juiste product tegen een onklopbare prijs.