Merkartikelen met tot wel 80% korting
Zonder verzendkosten vanaf € 100 in NL
Change language:

Trainingspakken

Heren trainigspakken van bekende merken tegen sterk gereduceerde prijzen! Om in te rusten of uw team in de juiste kleuren tegemoet te komen. verder lezen
4 van 3
Geen resultaten gevonden voor de filter!
4 van 3

Trainingspakken - hoge functionaliteit gecombineerd met veel draagcomfort

"Iedereen die joggingbroeken draagt, heeft de controle over zijn leven verloren." Karl Lagerfeld zei dit tegen Markus Lanz in zijn ZDF talkshow. Maak je geen zorgen, zelfs de wereldberoemde modeontwerper heeft het af en toe mis. Een trainingspak is tegenwoordig onmisbaar voor zowel amateur- als beroepssporters, omdat het verschillende functies vervult. Sterker nog - Lagerfeld en volgelingen zullen misschien verbaasd zijn om het te horen - de modellen zijn vaak ontworpen om visueel aantrekkelijk te zijn, zoals de prijswaardige merkversies in onze winkel!

Van welke stoffen zijn trainingspakken gemaakt?

Trainingspakken zijn tweedelige pakken (broek en jas) en worden hoofdzakelijk gebruikt in openluchtomgevingen. Zij worden hoofdzakelijk gebruikt als sportkleding - en zijn onderworpen aan speciale vereisten: eersteklas modellen zijn altijd zo ontworpen dat ze de best mogelijke bescherming bieden tegen wind, nattigheid en kou. Een sportpak moet niet alleen bestand zijn tegen de weersomstandigheden van buitenaf, maar vooral tegen de transpiratie van de drager. Daarom moet het materiaal waarvan het gemaakt is, ademend zijn. Kleding van zuiver katoen absorbeert vocht als een spons - een eigenschap die je niet wilt in sportbroeken en -jassen. Enkele van de echt ademende vezels die worden gebruikt om sportbroeken en -jassen te maken zijn:

  • Polyester,
  • Spandex,
  • Polypropyleen,
  • synthetische vezelmengsels met kleine hoeveelheden katoen of merinowol (om het comfort te verbeteren).

De bovengenoemde materialen voeren het zweet van het lichaam onmiddellijk naar buiten af, waardoor de lichaamstemperatuur wordt geregeld. Op die manier kunnen noch warmteaccumulatie noch verdampingskoeling uw lichamelijk welzijn aantasten. Bovendien zijn kunstvezels meestal vuilafstotend en beter bestand tegen schuren en scheuren dan hun natuurlijke tegenhangers. De gunstige eigenschappen blijven zelfs na vele - correct uitgevoerde - wasbeurten behouden. Let op de informatie op het label om uw nieuwe trainingspak goed te onderhouden.

Tip: als trainingspakken een zeer hoog polyestergehalte hebben, zijn ze bijzonder slijtvast, omdat deze vezels buitengewoon goed bestand zijn tegen licht en weer. Een joggingpak van microvezel (een combinatie van polyester en polyamide) is eveneens aan te bevelen. Dit materiaal maakt het trainingspak licht, maar geeft het toch een uitstekende thermische bescherming.

Welke functies hebben trainingspakken

Je hebt hierboven al kennis gemaakt met enkele functies die trainingspakken door hun aard vervullen: ze zijn slijt- en scheurvast, weerbestendig en ademend. Dit laatste kenmerk maakt het mogelijk het trainingspak zowel tijdens de training als daarna te dragen. Geef je de voorkeur aan een T-shirt en een korte broek tijdens het sporten? Dan is het het beste om aan het eind van het zweetuurtje in het joggingpak te glijden, zodat je lichaam niet afkoelt.

Tip: het is wetenschappelijk bewezen dat het dragen van functionele sportkleding - waartoe ongetwijfeld ook trainingspakken behoren - spierpijn na een training of wedstrijd helpt verminderen. Dit komt omdat de spieren warm worden gehouden in het sportpak. Daardoor is de kans op spierverrekkingen ook kleiner.

Goedkope trainingspakken in de Sport-Korting assortiment

Trainingspakken zijn er voor elk seizoen. Voor buitensporten in de winter moet je een model kiezen dat is voorzien van een thermische voering. De modellen voor het warme seizoen zijn daarentegen aangenaam licht. De Sport-Korting outlet shop bied je talrijke trainingspakken voor mannen en vrouwen. Een groot deel van het bijbehorende assortiment bestaat uit trainingspakken in klassiek zwart of donkerblauw. Je kunt echter ook kiezen uit combinatievarianten zoals een zwarte broek en een wit jasje of een blauwe broek en een rood jasje. Elk individueel ontwerp is het product van een gerenommeerd sportmerk, bijvoorbeeld

  • Givova,
  • Joma of
  • Mizuno.

Training versus presentatiepakken

Het is je vrijwel zeker opgevallen dat voetballers en andere teamsporters hun trainingspakken niet alleen om functionele redenen dragen, maar ook als herkenningsteken. Bijpassende prints of emblemen onthullen hun affiliatie. In dit verband spreekt men van presentatiepakken. Deze hebben een brede snit en zijn bijvoorbeeld bedoeld voor de rit naar het sportveld, maar niet voor de sportactiviteit zelf. Voor dat laatste heb je een trainingspak nodig, geen presentatiepak. In ieder geval doe je jezelf een groot plezier met een functioneel sportpak - Monsieur Lagerfeld kan tieren wat hij wil!