Merkartikelen met tot wel 80% korting
Zonder verzendkosten vanaf € 100 in NL
Change language:

Voordelige basketballen

Heb je een nieuwe bal nodig? Of je nu een beginner of een gevorderde met serieuze ambities bent, is het kiezen van de juiste bal belangrijk. Deze ronde hoofdrolspeler bepaalt hoe succesvol je bent en tenslotte het plezier tijdens het spel. verder lezen
Geen resultaten gevonden voor de filter!
15.99 *
       
15.99 *
       
12.99 *
       
6.99 *
       
6.99 *
       
6.99 *
       
7.99 *
       
8.99 *
i.p.v.1 € 15,00 Bespaar:  € 6,01

Alles van balvariaties tot merken: belangrijke vragen bij de aankoop

Als het gaat om bliksemsnel dribbelen of het perfecte schot, geldt voor beginners hetzelfde als voor de grote sterren van de NBA à la Dirk Nowitzki of LeBron James: de juiste basketbal speelt een doorslaggevende rol. De basketbal vertoont vooral op de volgende punten duidelijke verschillen:

  • Omtrek en gewicht
  • Materiaal en grip
  • Ontwerp
  • Geschiktheid
  • Fabrikant b.v. Spalding of Under Armour

Terwijl jonge spelers en beginners zich bij de keuze van een nieuwe basketbal concentreren op een chique uiterlijk, richten ambitieuze spelers, zoals die van het NBA-team, zich op de functionaliteit van de basketballen. De toonaangevende fabrikanten van basketbalmateriaal, zoals Spalding, Everlast of Nike, bieden voor elk niveau verschillend ontworpen ballen aan. Of het nu felle kleuren zijn of de klassieke oranje variant hangt van jouw smaak af - en heeft natuurlijk geen invloed op een match. De situatie is anders als het gaat om de belangrijkste criteria waarmee je altijd rekening moet houden bij de aankoop van een nieuwe basketbal.

Voor het juiste basketbalgevoel heb je louter nog de klassieke basketbalshirts en basketbalschoenen nodig. Bij Sport-Korting vind je niet alleen eenvoudige basketbalshirts, maar ook shirts van verschillende landen en teams.

Merkbasketbal kopen: grootte is belangrijk!

Eerst en vooral bepaalt de maat van de bal of dat het gewenste artikel bij jou past. Het wordt bepaald door de leeftijd en is afhankelijk van je geslacht. De classificatie wordt aangegeven met nummers van 1 tot 7. De omtrek en het gewicht van de basketbal worden aldus bepaald. De omtrekklasse 1 wordt zelden gekozen en duidt op miniballetjes. Over het geheel genomen verschillen ook de tolerantiewaarden. De afmetingen van een NBA-bal en een FIBA-bal kunnen enigszins verschillen - maar dit terzijde. Belangrijker voor jou:

  • Maat 3: Geschikt voor kinderen van de basisschoolleeftijd en ouder. Het gewicht is daarbij overeenkomstig licht en de omtrek kan goed worden vastgenomen, zelfs door delicate handen.
  • Maat 5: de juniorbal. Ideaal voor oudere kinderen en tieners.
  • Maat 6: Onder deze variatie vind je dames basketballen. Hun afmetingen liggen precies tussen die van het jeugd- en het herenmodel in. Bovendien zijn zij door hun lichte gewicht en iets kleinere omtrek aanbevolen voor dames met over het algemeen een wat tengere lichaamsbouw.
  • Maat 7: Dit is de aanduiding van de officiële basketbal voor mannen. De omtrek is 75 cm met een gewicht van 600 g.

Blijf aan zet, binnen en buiten

Zodra je de juiste basketbalmaat hebt gevonden, kan je aan de hand van het speelveld dat jouw voorkeur geniet, beslissen welk merk basketbal je moet kopen. De luxe modellen van echt leder van merken als Spalding of Molten worden bij voorkeur binnenshuis gebruikt. Om gladheid in de zaal te voorkomen, moet je over geschikte uitrusting in de vorm van basketbalschoenen beschikken. Dit garandeert je een perfecte speelervaring en veiligheid tijdens het lopen.

Namaak leder is de robuustere (en goedkopere) versie van het product en is ook bestand tegen gebruik buitenshuis. Hoewel deze twee materiaalsoorten meer in de smaak vallen bij professionals, zullen beginners baat hebben bij hoogwaardige rubberen ballen (nylon). Sport-Korting bied je alle artikelen van merken als Spalding of Under Armour - hoge kortingen gegarandeerd!

De zogenaamde grip bepaalt ook hoe goed een bal presteert op een hard buitenoppervlak zoals asfalt. Grip is een belangrijk onderwerp en zegt in feite hoe goed de bal aan je hand blijft "plakken" tijdens het spelen.

Enkele van de bekendste fabrikanten zijn Molton en Spalding. Spalding maakt al sinds 1984 basketballen en is de officiële basketballeverancier voor NBA-wedstrijden.

Goedkope basketballen en meer bij Sport-Korting

Koop de basketbal die geschikt is voor jouw geselecteerde, individuele behoeften: in de online winkel vind je goedkope basketballen van gerenommeerde merkfabrikanten zoals Under Armour of Spalding. Bovendien wacht een groot assortiment originele basketbalshirts, schoenen en andere uitrusting van de beste merken op je. Alles wat je nodig hebt om een (kortings)slag te slaan - het enige wat ontbreekt is de basketbalring.